Dakservice Vogel

De dakdekker voor al uw dak onderhoud en reparaties!

Wilt u uw dak laten bedekken?

Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking, ook wel bekend als dakleer, wordt al jaren gebruikt door mensen. Bitumen werd vroeger al gebruikt in de scheepsvaart, omdat het waterdicht is. Daarnaast is het materiaal ijzersterk, waardoor enorm veel daken bedekt zijn met bitumen. Bitumen ontstaan tijdens de productie van ruwe olie.

Naast de voordelen van bitumineuze dakbedekking zijn er ook nadelen. Het heeft bijvoorbeeld slechte UV- en zuurstofbestendigheid, het is niet elastisch en heeft relatief korte levensduur. Om deze nadelen tegen te gaan zijn er twee varianten ontwikkeld genaamd APP en SBS. Hieronder worden de beide varianten kort toegelicht.

APP
Als de bitumen dakbedekking bewerkt is met Atactisch PolyPropyleen (APP) dan is de bedekking soepeler en buigzamer, Uv-bestendig en heeft nauwelijks onderhoud nodig.

SBS
Als de dakbedekking met Styreen Butadieen Styreen bewerkt is dan is het soepeler en buigzamer en heeft een grote kleefkracht. Hierdoor is de kans op lekkages veel kleiner dan met de normale bitumen dakbedekking.

Bitumen dakbedekking aanbrengen
Voordat de bitumen dakbedekking wordt aangebracht moet allereerst het dak goed schoon zijn. Nadat het dak geheel schoon is zal het dakleer uitgerold worden. De bedekking op het dak wordt uiteraard precies op maat gesneden. Om de bitumen dakbedekking waterdicht te maken moet het materiaal verhit worden tijdens het uitrollen. Door de hitte zal de dakbedekking zich binden aan het dak. Het is essentieel dat de dakdekker de rollen dakleer precies op elkaar laat aansluiten, want anders is er kans op een lekkage. Het is dus belangrijk dat de dakdekker erg secuur werkt, waardoor uw dak voor de aankomende jaren bestendig is tegen weer en wind.

Dakservice Vogel
Nu je wat meer kennis hebt over bitumen dakbedekking snap je waarom de meeste platte daken in Nederland bedekt worden met bitumineuze dakbedekking. Dakdekkersbedrijf Vogel is hierin gespecialiseerd en heeft inmiddels ruim 20 jaar ervaring met het leggen van bitumineuze dakbedekking. Dakservice Vogel voert dakdekkers werkzaamheden uit in de omgeving van Aerdenhout, Bennebroek, Bloemendaal, Cruquius, Haarlem, Heemstede, Hoofddorp en Nieuw Vennep.

Jaren ervaring

Projecten afgerond

Neem contact op.

Uw dakdekker in de regio

Aerdenhout, Bennebroek, Bloemendaal, Cruquius, Haarlem, Heemstede, Hoofddorp en Nieuw Vennep

Cruquiuszoom 470, 2142 EW Cruquius

06 361 914 21

info@bpjvogel.nl